divendres, 6 de novembre del 2009

Comunicat Plataforma Bordilenca per l’Autodeterminació

Comunicat Plataforma Bordilenca per l’Autodeterminació:
El passat 28 d’Octubre un grup de ciutadanes i ciutadans de Bordils van convocar la primera assemblea per començar a promoure una plataforma de suport a una possible consulta popular per l’autodeterminació el proper 13 de desembre.
La valoració va ser molt positiva ja que hi varen assistir unes 40 persones, que moltes de les quals ja es varen repartir en varies comissions (tècnica, difusió- comunicació i organització) per començar a treballar.
L’objectiu d’aquesta plataforma, que va agafar el nom de “Plataforma Bordilenca per l’Autodeterminació”, és organitzar un referèndum al poble de Bordils, amb el màxim suport i vinculació, tant de les entitats i col·lectius, com de la gent del poble, i així poder aconseguir una alta participació.
Una de les conclusions més importants d’aquesta assemblea va ser tirar endavant una moció de suport a la consulta popular.Aquesta ja s’ha fet arribar als diferents grups polítics que tenen representació a l’ajuntament de Bordils (PSC,CiU i ERC). Així mateix sabem que el proper dijous dia 5 de novembre la moció serà entrada i debatuda al ple i seguidament votada.

Per això us convoquem a assistir al pròxim ple que serà el proper dijous dia 5 de novembre a les 21h a l’ajuntament de Bordils.
Seguidament us adjuntem la moció:
Proposta de Moció de la Plataforma Bordilenca per l’autodeterminació per demanar que l’Ajuntament de Bordils impulsi una consulta ciutadana de caràcter simbòlic sobre el dret d’autodeterminació de la nació catalana.
EXPOSEM:
Atès que en altres municipis del Principat de Catalunya com ara Arenys de Munt s’estan impulsant iniciatives democràtiques sobre el dret a l’autodeterminació de la nació catalana.
Atès que aquesta iniciativa democràtica és perfectament viable en termes legals mitjançant un acord de la corporació local.
Atès que una consulta popular és un exercici de democràcia participativa, oberta a tothom sense exclusions i que permet a la ciutadania expressar-se lliurement i pacífica.
Atès que el passat any 2007 va començar la commemoració dels 300 anys de l’ inici de la pèrdua de llibertats del poble català i que culminà a la caiguda de Barcelona el dia 11 de setembre de 1714.
Per tot això demanem:
Que l’Ajuntament de Bordils inici un procés de debat obert sobre la possibilitat de celebrar el nostre poble una consulta ciutadana sobre el dret a l’autodeterminació de la nació catalana, amb el ben entès que l’ esmentada consulta té un valor simbòlic molt potent des d’un punt de vista democràtic.
Atentament
Plataforma Bordilenca per l’Autodeterminació
Bordils (Països Catalans)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada